Bloeiende daktuin

Daktuinen

Zwolle

Heel verrassend vanuit de stadsdrukte, ineens in de stilte op een daktuin. Twee verschillende werelden, waar deze bewoners in Zwolle van genieten. 

`alle jaargetijden bloeit er wel iets`

Destijds is er een inrichtingsvoorstel (tuinontwerp) gemaakt voor deze daktuin in opdracht van de ontwikkelaar. Omdat er een verscheidenheid aan bewoners gaat wonen, is het juist bijzonder om deze op de daktuin bij elkaar te brengen. Vandaar dat er voldoende ruimte is om je plek in de tuin te `maken`. Er is 1 vast zitelement toegevoegd, zodat je niet altijd je eigen stoeltje mee hoeft te nemen. Rondom de zitgelegenheid zijn plantvakken gerealiseerd, daar waar de zon zich laat zien, zijn er andere plantsoorten te zien als aan de schaduwzijde. En toch bloeit er altijd wel iets in de borders. Dat was tenminste een opmerking van een van de bewoners. 

De plantvakken zijn voorzien van een cortenstalen opstaande rand, zodat er meer hoogte (t.b.v. de planten) is gecreĆ«erd. De boomheesters staan in een verhoogde ring, mede ook omdat deze meer doorwortelbare ruimte nodig hebben. De verharding is uitgevoerd in een half verharding, heeft iets informeels (gezelligs) en is waterdoorlatend. 

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord