Tuin rondom kempische villa

Wellness tuinen

Utrechtse Heuvelrug

Een prachtig gelegen kempische stijl villa op de Utrechtse Heuvelrug, waar de bewoners een fraaie tuin wensen. Daarvoor is Wencop hoveniers je juiste partij. Wencop denkt op een creatieve wijze mee om de wensen te vertalen in een passend tuinontwerp. Daarnaast ontzorgen wij de opdrachtgever van A-Z, alles in een hand en daarmee een aanspraakpunt. Ook deze stijlvolle tuin heeft Wencop in onderhoud.

Landschappelijk tuin met zwembad

Er is gekozen voor een tuin met veel privacy, door het aanbrengen van groenblijvende beplantingen langs de erfgrens. Daarnaast is er zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij het landschappelijk karakter vanuit de omgeving. De natuurlijke hoogteverschillen vanuit de omgeving zijn doorgevoerd in deze tuin. En vooral voorzien van gazon, dit vereenvoudigd ook het onderhoud. Daarnaast is het vanuit de woning ook zichtbaar dat het landschap als het ware binnenkomt. De villa vormt een eenheid met de omgeving.

Een aanwezig schuur is omgetoverd tot een prachtig bijgebouw, met ruimte voor een garage, berging, sanitaire voorzieningen, sauna en loungeplek met bar en openhaard. Dit bijgebouw is zo gesitueerd dat dit de privacy rondom het zwembad waarborgt. Bij het zwembaddeel in de tuin is gekozen om juist hardere overgangen te maken om het hoogteverschil te overbruggen. Dit versterkt de intimiteit en geeft daarmee de juiste beleving. Rondom het zwembad is gekozen om de terrastegels door te laten lopen ook als zwembadrand, zodoende is het zwembad onderdeel van het terras en niet als los element in het zwembadterras.

De entree van de woning was enigszins wat verscholen, maar door de trapelementen richting de entree is er een duidelijke hoofdroute richting de voordeur. Alleen dit tuingedeelte is al een `warm welkom`.

De materialen zijn afgestemd op de stijl van de woning en ook is rekening gehouden met de praktische invulling ervan. Ook de beplantingen zijn afgestemd op de kempische tuinstijl, verschillende formaten met Taxusbollen en Taxuswolkhagen zijn als het ware de dragers van de tuin. In de zomerperiode zijn deze minder dominant en vormen een achtergrond, terwijl de Taxus in de winterperiode heel zichtbaar zijn, als vormen.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord