Tuin in landelijke omgeving

Landelijke tuin

midden Nederland

Het weidse waar de opdrachtgever een villa heeft gebouwd, vraagt juist om intimiteit, een gezellig terras, een zwembad met ligbedden en een knus hoekje om even `jou` momentje te pakken. 

Voor dit project is een tuinontwerp gemaakt, de tuin aangelegd en ook met regelmaat wordt deze tuin door Wencop onderhouden. 

 

Totale oppervlakte van het perceel is ruim 10.000m2, ruim 6000m2 wordt ingericht als `natuur`, bestaande uit een vijver van 800m2 met natuurvriendelijke oever, daarnaast inheemse beplantingen en een kruidenmengsel. Het geheel is middels een hal verhard paadje toegankelijk.

Rondom de woning is de tuin meer gecultiveerd en verzorgd. Verschillende terrassen en mogelijkheden om de zon te pakken, zowel het ochtend -als ook het avondzonnetje. De hoogteverschillen zijn zeer fraai zichtbaar en vormen een verbinding met het omliggende landschap. De treden vormen als het ware de toegang tot de omgeving. 

Een belangrijk onderdeel in de tuin is de wellness, bestaande uit een zwembad, jacuzzi en een inpandige sauna. Bij dit alles is een prachtig bijgebouw geplaatst. Een heerlijk plek om te verblijven en te recreĆ«ren, in eigen tuin. 

De terrassen zijn voorzien van een keramische terrastegel, de inrit is voorzien van asfalt, dit om het onderhoud aan de verhardingen te beperken. Detail is wel de zwembadrand die doorloopt vanuit de keramische terrastegel. 

De wolkhagen in de plantvakken versterken m.n. in de wintermaanden de groenbeleving in de tuin. Daarnaast is er ook een prachtige meerstammige kurkeik aangeplant op een centrale plek in de tuin. 

De accessoires in de tuin maken het geheel af, oa. de plantenbakken van Atelier vierkant.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord