Tuin in de duinen

Daktuinen

Noordwijk

In 2012 is deze tuin ontworpen en aangelegd door Wencop en in 2022 heeft er een kleine renovatie plaatsgevonden. Deze tuin wordt wekelijks door Wencop onderhouden.

Bloemrijke borders

Bijzonder aan deze tuin zijn de verschillende tuinkamers met een eigen themakleur. Ook bijzonder is de veelheid aan bloeiende planten op deze plek. Duinen zijn niet alleen geschikt voor helmgras en duindoorn, maar de omstandigheden zijn te optimaliseren, waardoor er meer mogelijk is. Wat deze tuin ook bijzonder maakt is de privacy, de randen zijn voorzien van groenblijvend opgaande begroeiing. Omdat de tuin in de duinen ligt, zijn er veel hoogteverschillen, die deels op een natuurlijke wijze en deels middels een tuinmuur worden overbrugt.

De beleving van de tuin vanuit de villa is steeds weer anders en verrassend. De centrale plek in de villa, kijkt uit over de vijver met een rijke aanwezige flora. De benedentuin is voorzien van een zwem/zitbad met een groot zonneterras of een plek onder de Blauwe regen in de natuurliijke schaduw. 

De optimalisatie in 2022 was nodig om meer eenheid en doorkijkjes te creeeren, waardoor de tuin meer verrassend is. 

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord