Stadstuin

Stadstuinen

Barneveld

Bij een monumentale villa in het centrum van Barneveld heeft Wencop, nadat de villa was gerenoveerd en gemoderniseerd een tuinontwerp gemaakt en deze tuin ook gerealiseerd. De opdrachtgever wilde graag een gezellige, groene stadstuin met veel insecten en vogels.

De beleving van de stadstuin wordt o.a. versterkt door de nieuwe tuinmuur in oude look, zo is er een mooie intieme achtertuin ontstaan. De zijgrens is voorzien van een houten afscheiding, dit materiaal komt terug in het bijgebouw aan de villa.

echt een stadstuin beleving

Het hoogteverschil in de achtertuin is geaccentueerd door materiaalgebruik, de vloerhoogte van de villa is buiten doorgezet in een bijzonder mooie en kwalitatief bijzondere gebakken klinker (dubbel gesmoord). Deze klinkers hebben een authentieke uitstraling passend bij de villa en stadstuin.

Het tuinniveau ligt 1 trede lager en is voorzien van een tegel, welke in een diversiteit aan maten is aangebracht, z.g. een niet standaard terras.

Langs de tuinmuur zijn zogenaamde klimpalen met klimplanten geplaatst, dit versterkt de intimiteit en de privacy in de tuin. De aanwezige beukenboom van de buren en de verschillende nieuwe boomheesters geven de achtertuin al een volwassen uitstraling en de vogeltjes zijn er ook blij mee, het vogelhuisje was in het voorjaar direct bewoond.

Ook de warmtepomp, de kliko`s en opslag van haardhout zijn op een mooie en praktisch wijze weggewerkt in de tuin. De trampoline mag wel meer in het zicht liggen. Ook een stukje gazon mag niet ontbreken, zodat de kinderen een fijne ruimte hebben om te spelen.

De voortuin is naast de inrit en toegangspad richting de voordeur, organisch vormgegeven, dit versterkt de uitstraling van de villa. Ook in de voortuin een combinatie van gazon plantvakken en een informeel splitpad voor de villa. Hierdoor is er een kortere route van de inrit naar de voordeur en tevens voor onderhoud van de ramen. De villa leent zich er prima voor om er een klimroos tegenaan te zetten, ook hierin laten we iets zien van een stadstuinbeleving.

Deze tuin is voorzien van tuinverlichting en een beregeningssysteem voor de plantvakken en het gazon.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord