Moderne tuin

Stadstuinen

Amersfoort

Via de architect zijn wij in contact gekomen met deze opdrachtgever in Amersfoort. De opdrachtgever heeft veel tijd en energie gestopt in de voorbereiding van de bouw van deze nieuwe villa en ook voor de aanleg van de tuin. Wencop heeft een tuinontwerp gemaakt dat aansluit en een verlengstuk is vanuit deze villa. De woonkeuken gaat over in een royaal terras en vanuit het bloemkozijn ervaar je als het waren een knipoog vanuit de tuin. 

Tuin in twee niveau`s

De woning is tuingericht, aan de achterzijde veel glas en aan de voorzijde is deze woning juist gesloten. Dit beeld is terug te zien in de tuin. De voortuin is sober, bestaande uit gazon, een border met grassen en een boom. De zijtuin is een overgang richting het leefgebied aan de achterzijde van deze villa. In de zijtuin is een `knipoog` gemaakt tussen het zicht vanuit het bloemkozijn en de tuin. 

De achtertuin is opgeknipt in 2 niveaus, voortkomend uit het stedenbouwkundig plan. In deze tuin is gekozen voor de harde knip door het plaatsen van een bouwkundige tuinmuur om het hoogteverschil te versterken. Maar ook is bewust gekozen voor een brede trappartij, om de verbinding tussen de hoge en lage tuin te versterken. De boventuin sluit aan bij de woonkeuken en is voorzien van een keramische terrastegel. Het bijzondere van dit terras is dat deze ook doorloopt tot en met de kavelgrens. De beleving vanaf dit gedeelte van het terras is dus niet alleen de achtertuin, maar ook de zij -en voortuin. 

De benedentuin is vooral voorzien van vlindervriendelijke planten. Weinig verharding, maar wel toegankelijk gemaakt middels gazon. Het gazon verbind de trappartij met de houten vlonder. De tegelbanen versterken de verbinding en zijn een verrassend element in de tuin. 

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord