Moderne strakke tuin

Villatuinen

Veenendaal

Deze moderne, strakke tuin is nieuw aangelegd door Wencop Hoveniers in Veenendaal. In een vroeg stadium, tijdens de bouw van de woning, is ons gevraagd om een tuinontwerp te maken. De woning is gesitueerd aan de rand van een park, wat het een mooie plek maakt. Het terras is op een bepaalde plek geplaatst, zodat er een doorkijkje is richting het park. 

'Echt super gaaf'

De terrassen rondom de woning vormen een uitloopgebied en verbinding met de woning. Hierdoor liggen ze meer in de tuin als tegen de woning. Het bijzondere is, dat er vanuit de woning veel groenbeleving ontstaat. Het groen wordt als het ware naar binnen getrokken, wat de zichtlijn met het park versterkt. Deze tuin bevat meerdere niveauverschillen, aflopend naar het water (Valleikanaal). Enerzijds worden ze op een natuurlijke wijze opgevangen in gazonglooiingen en anderzijds door een 'hard' lijnenspel van Oud Hollandse elementen (Schellevis). De terrassen zijn uitgevoerd in Schellevistegels 120 bij 120cm in de kleur grijs. De opritverharding is uitgevoerd in een gebakken klinker. 

 

De beplanting versterkt het lijnenspel in de tuin. Bomenrijen, meerstammige bomen, grassen en kleurrijke plantvakken dragen bij aan een hele mooie tuin. De vaste plantenborders zijn vooral ingericht met vlinder- en bijenvriendelijk planten. 

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord