Daktuin bij de Valley

Daktuinen

Amsterdam

Wencop Hoveniers heeft de daktuinen (verticaal landschap) gerealiseerd bij de Valley op de Zuidas te Amsterdam, volgens het BREEAM-NL ‘Excellent’. 

Valley zorgt voor een gezonde, comfortabele werk- en leefomgeving, wat steeds belangrijker wordt in onze groeiende steden. Specifieke maatregelen voor een hoog gebruikerscomfort en voor het stimuleren van welzijn zullen worden geïmplementeerd.

Om uitstekend te kunnen presteren, is een breed scala aan duurzaamheidsmaatregelen genomen, zo ook in de plantenbakken. Het beregeningssysteem is voorzien van sensoren, zodat elke plant afzonderlijk voldoende water krijgt.

Duurzaam en gezond tot het laatste detail

In totaal zijn er 370 stuks plantenbakken die voorzien zijn van planten. In deze plantenbakken zijn 176 stuks plantensoorten op 26 verdiepingen verdeeld. Er staan 227 stuks bomen en heesters, in 63 verschillende soorten. Plus 12.846 stuks vast planten in 155 stuks verschillende soorten. En 391 stuks klimplanten in 5 soorten. Zes collega`s van Wencop Hoveniers hebben eerst een training gevolgd om op deze hoogtes veilig te mogen werken. Normaal met beide benen op de grond, maar nu moesten onze collega`s al klauterend, gezekerd aan een stevige lijn, uit een raam op de zeventiende verdieping van een van de drie woontorens van Valley om de planten op de juiste plaats te zetten.

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord